![]() |
Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::>>>
Tariflere geçmeden önce makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken bir iki ayrıntıdan da bahsetmek gerek. Her zaman büyük bir tencere kullanın. 225 gr. makarnaya 2,25 lt. su kullanın. Suya, bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Makarnayı eklemeden önce suyun yeterince kaynadığından emin olun. Makarna tanelerinin birbirinden ayrılması için sadece 1 kez karıştırın. Eğer spaghetti gibi uzun bir makarna pişiriyorsanız, tamamının suyun içerisine girmesini sağlayacak şekilde dibe doğru batırın.
Mutfak saatinizi kurun. Makarnanın ideal pişirme süresi 10-12 dakikadır. Ancak bu süre makarnanın şekline ve kalitesine göre değişir. En geçerli yol, tadına bakmaktır. Bu nedenle pişirme sırasında 8., 9. ve 10. dakikada makarnanın tadına bakın. Bu, özellikle yeni marka bir makarnayı denerken gerekmektedir. Soslu bir makarna yapacaksanız, kaynama süresini 1 dakika kısaltıp onu pişirme süresine ekleyebilirsiniz. Lavabonun içinde süzgeciniz hazır olsun. Süzgecin etrafından sıcak su akıtmaya başlayın ki, süzgeç sıcak makarnaya hazır olacak derecede ısınsın. Süzgecin nemli kalması makarnanın kurumasını engelleyecektir. ZEYTİNYAĞ VE SARMISAKLI SPAGETTİ Malzemeler: 1’er adet kırmızı ve yeşil sivri biber 4 - 6 diş sarmısak 1 demet maydanoz 400 gr. spaghetti 100 ml. zeytinyağı 60 gr. parmesan tuz Hazırlanışı: . Biberleri uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Küçük küp doğrayın. . Sarmısakları hafif tuz ilavesiyle dövün. . Maydanoz yapraklarını yıkayıp ince kıyın. . Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. . Küp doğradığınız biberleri ve dövdüğünüz sarmısakları kızgın yağda kavurun. İsterseniz biraz tuz serpip ateşten alın. . Parmesan peynirinin yarısını ince, yarısını iri rendeleyin. . Makarnanın 100 ml. haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün. . Önceden ısıtılmış büyük bir kasede makarna, ayırdığınız haşlama suyu, biberli yağ, maydanoz ve ince rendelenmiş peyniri karıştırın. . Makarnanın üstüne iri rendelenmiş parmesan peynirini serpip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg KREMA SOSLU MAKARNA Malzemeler: 1 demet yeşil soğan 30 gr. tereyağı 20 gr. toz şeker 500 ml. domates püresi 150 ml. sebze suyu 400 gr. makarna 150 gr. domates 150 ml. krema 25 gr. ince halka doğranmış frenk soğanı 40 gr. parmesan peyniri rendesi tuz pul biber Hazırlanışı: . Yeşil soğanları temizleyin. Beyaz ve açık yeşil kısımlarını çok küçük küp doğrayın. Tereyağında şeffaf oluncaya kadar kavurduktan sonra üzerine şeker serpin. Açık kahverengi oluncaya kadar karıştırarak karamelize edin. Domates püresini ve sebze suyunu ekleyin, üstü açık 10 dakika kaynatın. . Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Domatesi 30 saniye kaynar suda bekletin. Soğuk sudan geçirip kabuğunu soyun. Dörde bölerek, çekirdeklerini çıkartın ve küp doğrayın. Sosa kremayı ekleyin. Tuz, pul biber ile tatlandırın. Küp domatesleri ekleyin. . Makarnayı süzdükten sonra sos ile karıştırın. Üstüne frenk soğanını ve parmesan rendesi serpip servis yapın. SEBZELİ MAKARNA Malzemeler: 150 gr. havuç 150 gr. pırasa 150 gr. sap kereviz 200 gr. soğan 1-2 yeşil sivri biber 2 diş sarmısak 60 ml. zeytinyağı 15 gr. salça 100 ml. sebze suyu 400 gr. makarna 15 gr. şeker tuz karabiber Hazırlanışı: . Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın. . Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın. . Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın. . Tavaya zeytinyağını koyun. Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarmısakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. . Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın. . Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg SOMONLU KELEBEK MAKARNA Malzemeler: 100 gr. arpacık soğanı 2 diş sarmısak 40 gr. top karabiber 100 gr. füme somon (dilimlenmiş) 30 ml. Zeytinyağı 100 ml. votka 250 ml. krema 1 paket kelebek makarna 20 gr. tereyağı 40 gr. krem peynir 1/2 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: . Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın. . Top biberleri havanda irice dövün. Somonu ince şerit doğrayın. . Yağı bir tavada kızdırın. Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun. . 80 ml. votkayı tavaya ekleyin ve yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın. Tuz serpin. . Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın. 50 ml. haşlama suyundan saklayın. . Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. . Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin. Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın. Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün. Votkayı isterseniz kullanmayabilirsiniz. MAKARNA OKULU http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MAKARNA ÇEŞİTLERİ Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır. Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur. Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur. Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur. Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makarnasıdır; her sosa uyum sağlar. Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar. Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur. Sosta kullanılan iri malzemeleri tutar. Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur. Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir. Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.