ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   BeğendiLi PatLican Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167175)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:37 PM

BeğendiLi PatLican Kebabı
 
Beğendili Patlıcan Kebabı


Malzemeler:

2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)

2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)

2 Adet Soğan

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yarım kilo bıçak kıyması

2 Adet Rende Domates ve Salça

Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ

Beşamel sos için :

1 Yemek Kaşığı Un

1 Çay Bardağı Süt

Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI :

Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.

Beşamel sos hazırlayın. İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin. Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.

Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.