ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Avcı Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167170)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:38 PM

Avcı Kebabı
 
Avcı Kebabı



Malzemeler




1 kg kuzu eti (kemiksiz)

1 avuç bezelye

2 soğan

3 havuç

4 patates

2 domates

1 çorba kaşığı salça

1 fincan sıvı yağ

Kekik

Tuz, karabiber



Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Harlı ateşte, sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp ete ilave edin ve dört-beş dakika daha kavurun. Salça ve doğranmış domatesleri katıp bir dakika karıştırdıktan sonra 1.2 litre (altı su bardağı) su ilave edin. Bir taşım kaynatıp altını kısın.

Diğer yandan havucu soyun ve yarım parmak uzunluğunda parçalara doğrayın. Patatesi soyup havuç parçaları gibi kesin. Bezelye içi hazır edin. Etlerin pişimine yakın, havucu yemeğe ilave edin. 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katın. Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatın. Yemek piştiğinde yarısına kadar su kalmış olmalıdır. Sıcak olarak servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.