ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beyran (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167155)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:40 PM

Beyran
 
BEYRAN


M a l z e m e l e r

1 kg. kemikli gerdan,

300 gr. pirinç

100 gr. yaprak biber,

100 gr. tuz,

50 gr. karabiber,

10 diş sarımsak,

100 gr. beden yağı (iç yağı).





Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Başka bir tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dakika daha sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır, kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.