ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   İç piLavLi piLiç DoLması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167149)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:41 PM

İç piLavLi piLiç DoLması
 
İç Pilavlı Piliç Dolması


Malzemeler:

1 adet fırında kızarmış bütün tavuk

500 gr iyi kalite pirinç

125 gr tereyağı veya margarin

4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su

80 gr dolma fıstığı

80 gr kuş üzümü

200 gr incef küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri

Yarım bağ ince kıyılmış dereotu

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar karabiber

Yeteri kadar yenibahar

2 adet ince, küp şeklinde doğranmış kuru soğan




HAZIRLANIŞI :

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin. Tencereyi ocağın üzerine koyun. İçine yağı koyun ve altını yakın. 80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.

Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin. Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün. Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun. Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.

Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın. Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun. Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.