ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ashak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167103)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:49 PM

Ashak
 
Malzemeler

250 gr un

1/2 su bardağı zeytinyağı

1/2 su bardağı ılık su

tuz

1 demet kuşkonmaz

1 adet enginar konservesi

parmesan rendesi



Unun ortasına yağ, tuz ve su konur ve hızla yoğurulur. 30 dakika sıcak bir yerde beklemeye bırakılır. Kuşkonmazlar temizlenip sıcak suda 2 dakika haşlanır. Tavaya biraz zeytinyağı konur, doğranmış kuşkonmazlar ve enginarlar 2-3 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır. Hamur 3'e ayrılır. Her biri dikdörtgen şeklinde olabildiğince ince açılır.

Biraz zeytinyağı ile yağlanıp, hazırlanan iç konulur,üzerine parmesan rendesi serpilir, rulo şeklinde katlanır, üzeri tekrar yağlanır. 180 derece sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.