![]() |
Ay Çekirdekli Açma
Malzemeler
1kg un 1paket margarin 1çaybardağı zeytinyağı 1bardak ılık süt 1,5bardak ılık su 1kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya 2adet yumurta 1çaybardağı şeker 1çaybardağı ay çekirdeği içi Mayayı ılık sütün içinde şeker ile beraber eritin, beklesin. Unu eleyip ortasını açın ve içine mayayı, yumurta aklarını, zeytinyağını ve mayayı katın. Suyu da kullanarak hamur yapın. Hazırladığınız hamurun üzerini bez ile örtün ve 1saat bekletin, iyice kabarsın. Hamuru merdane ile düzleştirin üzerine oda sıcaklığındaki margarini yedire yedire sürün; bunu 10dk buzdolabında bekletip bir miktar ay çekirdeği serpin. bu yufkayı tekrar yoğurun iri parçalar alıp açma şeklinde açın. Bunları yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün. Kalan çekirdeği serpin 170dereceli fırında kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.