![]() |
Ay Çöreği
Malzemeler
1paket margarin 1fincan şeker 1çaybardağı yoğurt 1çaybardağı sıvıyağ 1paket kabartma tozu alabildiğine un pudra şekeri İçi: 4adet elma 1kaşık şeker 1tatlı kaşığı tarçın 4kaşık kuru üzüm Bir kapta yoğurt, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun. Bu hamuru 20dk dinlendirdikten sonra bezelere ayırın. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve robotta parçalayın. İçine şeker, tarçın ve üzümü karıştırın orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Harç soğuyunca bezeleri elinizle yuvarlayıp açın içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın. Yarım ay şeklinde yağlı tepsiye sıralayıp 170derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirmeden servis tabağına alıp pudra şekeri serpin. Soğuduğu vakit servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.