![]() |
Cevizli Tatlı Dünür - 10 kişilik Tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un Şurubu için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı sirke 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 paket kabartma tozu Harcı için: 2 adet elma rendesi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı sıvıyağ Yapılışı Hazırlanma süresi: 35 dk Pişme süresi: 45 dk - derin bir kaba, sıvıyağı, sirkeyi ve ılık suyu aktarın. üzerine toz şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. - tezgahın üzerine aldığınız hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakın. Harcı için; - elmaları çukur bir tabağa rendeleyip, suyunu sıkın. - toz şekeri, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyerek karıştırın. - dinlenen hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparın. bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açarak, ortadan ikiye bölün. - yarım hamurun her iki ucunu, yukarıdan aşağıya doğru beş yerinden keserek kenarları tırtıklı bir yaprak şekline getirin. - hamurun orta kısmına, elmalı harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyup, yukarıdan aşağıya doğru kestiğiniz hamurları saç örgüsü yapar gibi örün. - üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. - bu arada şurup için toz şekerle suyu geniş bir kapta karıştırın. Soğuk olarak kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin. - fırından aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup, fırında 15 dakika daha bekletip alın. soğuyunca dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.