![]() |
Karmen Pasta
Malzemeler
Hamur: 100 gr un 1 poşet hamur kabartma Tozu 100 gr dövülmüş tuzsuz yerfıstığı, 4 yumurta 150 gr toz şeker 1 poşet vanilya Krema: 1 poşet sakızlı muhallebi, 150 ml süt 25 gr margarin 100 gr krema, 2 poşet krema sertleştirici Dolgu ve üzeri için: 1 poşet Meyveli SoS 200 ml su Hazırlanışı Unu hamur kabartma tozu ile birlikte eleyin ve dövülmüş fıstıklarla karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, şeker, şekerli vanilini ile 3-4 dakika çırpın. Un karışımını ekleyip mikserin en düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın ve pişirin. Fırından çıkartıp soğutun ve enlemesine ikiye kesin. Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın. Kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun. Kremayı ekleyip 5 dakika çırpın. Krema sertleştiricileri ilave edin, 1 dakika daha çırpın. Meyveli sosu hazırlamak için ölçülü sudan 2 yemek kaşığı ayırın. Kalanını kaynamaya bırakın. Meyveli sos karışımını ayırdığınız suyun içinde iyice eritin. Kaynayan suya ekleyip 1 -2 taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. İlk patın üstüne bir miktar meyveli sos sürün, kremayı yayın, tekrar sos sürün ve ikinci patı kapatın. Pastayı kalan krema ile kaplayıp sos ile süsleyin. Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.