![]() |
PEYNİRLİ İRMİK HELVASI Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı irmik 1.5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1/2 paket margarin 1 su bardağı dilimlenmiş tuzsuz antep peyniri süslemek için fıstık, badem, tarçın. Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 3 Tarifi Yazdır Yapılışı Yağ ile irmik hafif bir renk alıncaya kadar kavrulur. Şeker ilave edilip karıştırılır. Suyu soğuk olarak ilave edilir. Karıştıra karıştıra pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır. Peyniri karıştırılır. tencerenin kapağı kapatılır. 1-2 dakika dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.