ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Ayvalı Tepsi Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166819)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:36 PM

Ayvalı Tepsi Tatlısı Tarifi
 
Malzemeler


Ayva için: 500 ml. beyaz şarap, 100 gram toz şeker, 2 adet yıldız anason, 1/2 adet limon, 5 adet ayva (her biri 280 gr.)

Hamur için: 250 gram yumuşak tereyağı, 200 gram toz şeker, 250 gram un (elenmiş) , 50 gram nişasta, 50 gram öğütülmüş badem, 5 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 60 ml. süt, tuz

Beze için: 160 gram toz şeker, 10 gram toz anason , 3 adet yumurta beyazı, 15 ml. limon suyu

Ve ayrıca: 50 gram ayva marmelatı, 15 gram pudra şekeri

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Hazırlama süresi 105 dakika

12 adet

135 kalori


Şarap, 300 ml. su, yıldız anason ve şekeri bir taşım kaynatın. Limonu ince dilimlere kesin.

Ayvaları soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve her parçayı 3’er dilime keserek limonlarla beraber şaraba ekleyin.

Kısık ateşte tencerenin üstü açık 30-35 dakika, ayvalar hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ayvaları tencereden çıkarın ve soğumaya bırakın.

Hamur için: Tereyağını, bir tutam tuzu, şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice yedirin. Un, nişasta, kabartma tozu, badem ve sütü karışıma azar azar ilave ederek karıştırın.

Hamuru, 39x32 cm. ebadındaki yağlanmış derince bir tepsiye yayın. Hamurun üzerine ayva dilimlerini yerleştirin.

Beze için: Şeker ve 50 ml. suyu tencerede üstü açık olarak kuvvetli ateşte 1 dakika kaynatın.

Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ve limon suyu ile katı çırpın. Yumurta beyazlarını devamlı karıştırarak sıcak şuruba yavaş yavaş akıtarak ilave edin ve katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Soğuk su dolu bir kabın içinde soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin. Anason ile tatlandırın.

Bezeyi ucu geniş sıkma torbasına doldurun. Dalgalı ve küçük kareler şeklinde ayvaları üzerine sıkın.

Pastayı önceden 190 C’de ısıtılmış fırının alt rafında 40 dakika pişirin. Fırında ılınmaya bırakın.

Ayva marmelatını ısıtın, ayvaların üstüne sürün, pudra şekeri serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.