ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   HaŞlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166789)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:41 PM

HaŞlama
 

Malzeme:

1 kg koyun eti,
5 adet patates,
3 adet havuç,
10 adet küçük soğan,
1 demet maydanoz,
tuz,
Tarif:

Et iri parçalara ayrılır, tencereye konur. Üzerine kafi miktarda su eklenerek ateşe sürülür. Kaynarken üzerine biriken köpükler alınır. Et yarı pişmiş hale gelince patates dışındaki sebzeler tencereye konur. Pişmeye yakın ise patatesler eklenir. Patatesler de pişince ocaktan alınır. Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.