![]() |
GÜveÇ
GÜVEÇ
Malzeme: 1 kg kuşbaşı koyun eti, 1 bardak iç bezelye, 1/2 kg kabak, 1/2 kg patlıcan, 4 adet domates, 6 adet sivribiber, 3 adet soğan, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 2 yemek kaşığı tereyağı, kırmızıbiber, tuz, Tarif: Sebzeler temizlenip yıkanır ve istenilen şekilde kesilir. Et ve sebzeler karıştırılır, yağ, tuz ve kırmızıbiber ilave edilerek güvece yerleştirilir. Güvecin üzeri 2 kat yağlı kağıt veya folyo ile kapatılır. Kağıtlar kenarlarından güvece bağlanarak ağır ateşli fırında pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.