![]() |
İŞkembelİ Nohut
İŞKEMBELİ NOHUT
Malzeme: 300 gr işkembe, 4 su bardağı nohut, 5 yemek kaşığı tereyayağı, 2 adet soğan, tuz, Tarif: İşkembeleri usulüne göre iyice temizleyip, haşlayın. Nohutları bir gece suda bekletin. Ertesi gün süzüp soğuk sudan geçirerek bir tencereye koyun ve üzerine birkaç santim geçecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısarak, orta ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Tereyağını bir tencerede eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşip yumuşayıncaya kadar kavurun. İşkembenin haşlama suyundan 4 su bardağı su ve tuz ilave edip, bir taşım kaynatın. Nohutları ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. İşkembeleri de katıp, yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.