ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   sultan kayığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166736)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:50 PM

sultan kayığı
 
Gereçler:
5-6 adet düzgün biçimli kabak.
1 adet kemiksiz tavuk göğsü.
2 adet kabukları soyulmuş orta domates.
1 adet çok ince kıyılmış sivri biber .
1 kavanoz garnetür.tuz. karabiber.az nane.
1 tatlı kaşığı salça. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
su
yine ayrı 1 tatlı kaşığı salça.
sıvı yağ.
birkaç dal maydanoz
Yapılışı:
kabaklarımızı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyalım ve bir tencere içide tuz ve su ilave ederek dağılmayacak şekilde haşlayalım.haşlanan kabaklarımızı fırına dayanıklı kabımızın içine koyup ortadan ikiye bölelim.kabakların ortasındaki çekirdeği bir tatlı kaşığı yardımıyla dağıtmadan çıkartalım.içleri alınan kabaklarımızı sogumaya bırakalım.diğer tarafta iyice yıkanmış kemiksiz tavuk göğsümüsü küçük parçalar halide doğrayalım ve bir tencerede orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra üzerine sıvı yağımızı ince doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve kavuralım.Karışımın içine 1 tatlı kaşığı salçamızı ekleyelim bir iki karıştırdıktan sonra küçük doğranmış domateslerimizi ekleyelim.kapagını kapatalım ve biraz pişirdikten sonra ocağı kapatmaya yakın garnetürümüzü ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım. İçine yeteri kadardaki tuzumuzu-karabiberimizi-nanemizi ekleyerek karıştıralım .hazırladığımız karışımdan bir kaşık yardımıyla içlerini aldığımız kabakların içine dolduralım üzerlerini rendelenmiş kaşar peynirimizle kapatalım ve süs amaçlı maydonoz parçaların koyalım.içinde karışım hazırladığımız tencerenin içine bir miktar su koyalım ve salçamızı ekleyelim.salçayı erittikten sonra suyumuzu yemeğimizin içine boşaltalım ( kabakların izahında kaşar peynirlerine gelmeyecek kadar su olmalı )ve 200 derecelik fırınımızda kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.