![]() |
Etli Mantar
Malzemeler:
200 gr et, kub seklinde dogranmis 200 gr mantar, mutfak havlusu ile temizlenmis, dilimlenmis 1 sogan, dilimlenmis 2 adet sarimsak, dilimlenmis 1 yk tereyag 2 yk zeytinyag 1 yk domates salcasi 2 kap su 1 tk tuz 1 kk karabiber Hazırlanışı: Orta boy tencerede 1 kap su ile eti pisirin. Tereyag, zeytinyag, sogan, sarimsak, tuz ve biberi ilave edin. Arada karistirarak 10 dakika kadar sote edin. Domates salcasi, mantar ve 1 kap suyu koyun, kapagini kapayin, yarim saat kadar daha kisik ateste pisirin. Istediginiz cesit pilav ile servis yapin. Not: Mantari yikayarak temizlemeyin. Sunger gibi icine su cekicegi icin lezzetini kaybeder. Yumusak bir firca veya mutfak havlusu ile silerek temizleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.