![]() |
> Incik Milano Usulü
3 Dana İncik Kemikleri çıkarılmış
1 Orta boy Soğan İnce çintilmiş 4 diş Sarmısak 1 Orta boy Kereviz 1 Ç.K. Un Tuz Karabiber ½ Ç.K. Mayoran "Mercanköşk" 2 Ç.K. Ayçiçeği yağı 50 gr Tereyağı 1 Çay Bardağı beyaz şarap Ufak Parça limon kabuğu defne yaprağı ¾ litre Et suyu Yeterince Muscat "Cezvi bevva" Hindistan cevizi ile alakası olmamasına rağmen küçük hindistancevizi de deniyor. "Osso Buco ala Milanese" İtalyada çok meşhur bir et yemeğidir." Soğan sarmısak çok küçük parçalar halinde kerevizi küp şeklinde doğrayınız. Un, tuz, mayoran karabiber birbirine karıştırılır ve incikler bu karışıma bulanır. Fazla un İncikler sallanarak atılır. Ayçiçek yağı fırına dayanıklı ve kapaklı bir kapta kızdırılır. Soğan, sarmısak, ve kereviz öldürülür bilahare bu karışıma inciklerde konur. Her iki tarafı pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavurma kabına limon kabuğu, defne yaprağı, şarap ilave edilir. Şarap suyunu çekince et suyu konur ve 200 derece ısıtılmış fırına kapaklı olarak sürülür. Arada sırada et suyu inciklerin üzerinde gezdirilir. Pişme süresi bir buçuk saatdir. Etler pişince sıcağa alınır et suyu süzgüden geçirilir. Tereyağı eritilerek yarım kahve kaşığı muskat sosa katılır. Servis tabağına alınmış İnciklerin üzerine sos dökülür. Safranlı pilavla servis edilir. Afiyet Olsun.!… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.