![]() |
> Pizza Hamuru
500 gr Un
15 gr kuru Maya veya bir küp Yaş Maya 1 Çay Kaşığı Tuz 2 Ç.K. Zeytinyağı Mayayı bir ufak tas içindeki ılık suda eritiniz ve 10 dakika bekletiniz. Unu yoğuracağınız tepsiye eleyerek alınız ve maya, tuzu ilave ederek pürüzsüz bir hamur yoğurunuz. Buna çok az su ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra tekrar yoğurunuz. Hamur kuru olmamalıdır. Eğer çok sulu ise azar azar un ilave edebilirsiniz. Hazırlanmış Pizza hamurunun üzerine bir bez örterek bir saat mayalanmasını bekleyiniz. Yukarıda yazılı olan Pizza Hamurunun temel hazırlanışıdır. Hamuru Pizza formunda açtıktan sonra üzerine koyacağınız malzeme ile çeşitli pizzalar yapmanız mümkündür. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.