![]() |
> çilekli tart
Malzemeler
Yapılışı Oda hararetindeki margarini, yumurta sarısını, toz şekerini, kabartma tozunu ve yoğurdu az su ile ezin. Unu ilâve edip yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra, yağlanmış tart kalıbına yayın. Hamuru, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirin. Krema, pudra şekeri ve limon suyunu çırpıp ters çevirerek bir pasta tabağına alın. Sonra, tartın çukur bölümüne yayın. Çileklerle süsleyip üstünü çilekler ile donatın. Ancak, bu pastayı lâyıkıyla ikram edebilmek için, üç saat buzdolabında bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.