ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   > Kiremitte Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166497)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:30 PM

> Kiremitte Alabalık
 
MALZEMELER
kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık
1 fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nane
kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır. bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.