ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   kaburga kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166368)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:51 PM

kaburga kebabı
 
Malzemeler

1 kg kuzu fileto
10 gr tuz
1 tatlı kaşığı salça
4/1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
5 gr karabiber
5 gr kimyon
20 gr acı pul biber
1/2 limon suyu(yarım)






Yapılışı

Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır (ufak ufak) sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilir ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.