ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   kartalkaya sebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166366)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:52 PM

kartalkaya sebabı
 
Malzemeler

1 kilo 800 gram kuzu kuşbaşı
1 kg milföy hamuru
4 büyük havuç
4 dolmalık taze kabak
yarım kilo arpacık soğan
200 gr tereyağı
100 gr çiçek yağı
tuz, beyaz toz biber ve kekik






Yapılışı



Kuzu kuşbaşları tavada çiçek yağında hafif kızartılır, tencereye alınır. 100 gr tereyağı ve biraz su eklenir bir saat kısık ateşte pişirilir. Havuç, kabak ve arpacık soğanları da 100 gr tereyağında kısa süre kavrulup tencereye atılır karıştırılır. Milföy hamurları 100 gramlık parçalara bölünür. İnceltilip tabak şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Pişen hamurların içine önce et-sebze yemeğini konulup üzerine et suyu gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.