![]() |
Tavuk Ve Balik Yemekleri
TAVUK JAMBONLU RULO
8 Dilim Tavuk Jambon 1 Kutu Labne Peyniri ½ Demet Maydanoz ½ Demet Dereotu Tuz-Karabiber Maydanozu ve dereotunu ince kiyin. Labne peynirine ilave ederek karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Jambon dilimlerini ikiye bölün, her parcanin icine bu harctan koyarak rulo yapin. Acilmamasi icin kürdanla tutturun. Jambonlu rulolari, mayonezle karistirilmis, haslanmis sebze ile birlikte servis yapin |
KORI SOSLU TAVUK
500 Gr. Tavuk Gögüs 7-8 Mantar- 1 Havuc 1 Kasik Siviyag-1 Kasik Margarin 1 Kasik Un-1 Bardak Süt 2 Bardak Tavuk Suyu 1 Cay Kasigi Köri-Tuz-Karabiber Tavuk etlerini kusbasi dograyin. Mantarlari ince kiyin, havuclari küp dograyin. Siviyagda tavuklari sote edin. Havuc ve mantarlari ekleyip, suyunu cekene kadar sotelemeye devam edin.1 Bardak tavuk suyu ilave edin, 5-6 dakika kaynatin. 1 Kasik margarine 1 kasik un ekleyerek kavurun. Sütü azar azar ekleyip, pürüzsüz olana kadar karistirin. 1 bardak tavuk suyu, tuz, karabiber ve köriyi de ekleyip sebzeli tavuga ilave edin. 3-5 dakika karistirarak pisirin. |
SUTLU TAVUK
2 Ad.Tavuk Gögsü-1 Bardak Süt 3 Ad.Domates-3 Ad.Yesil Biber 100 Gr.Mantar-2 Dis Sarimsak 1 Kasik Kekik-Tuz-Karabiber 1 Cay Bardagi Siviyag-1/2 Bardak Tavuk Suyu Tavugu kusbasi dograyip cam bir kaba alin. Üzerine süt, karabiber ve tuz koyarak buzdolabinda 24 saat bekletin. Domates, biber ve mantari ufak ufak dograyin, sarimsagi dövün. Beklettiginiz tavugun üzerine siviyag, domates, biber, mantar ve sarimsagi ekleyin. Sütlü tavugun üzerine tavuk suyu gezdirip, kekik serpin. Orta isili firinda 20 dakika pisirin. |
1 Ad.Kereviz (rende yada sap)
1 Ad.Sogan-Nane-Tuz 2 Dis Sarimsak-1-2 Yesil Biber 2 Kasik Soya Sosu- 250 Gr.Tavuk Gögüs 150 Gr.Un-1 Yumurta-250 Gr.Yogurt Harc: Kereviz saplarini yada kereviz rendesini tavaya koyun. Sogan, yesil biber, nane, tuz, sarimsak, 2 kasik soya sosu ve haslanmis, didiklenmis tavuk eti ile beraber sote yapin. Hamur: 150 gr.un, 1 yumurta, 25 gr.yogurt ve 1 kasik sivi yag ile yumusak bir hamur yogurun. Yarim saat dinlendirdikten sonra ince olarak acin. Hamuru genis karelere kesip, iclerine harc koyun. Kenarlari islatip ücgen olarak kapatin. Hazirlanan bu mantilari buharli pisiricide 30 dakika pisirin yada tavada hafifce kizartin. Tabaga alip üzerlerine soya sosu dökerek servis yapin |
MERCIMEKLI TAVUK
1 Ad.Tavuk-250 Gr. Yesil Mercimek 1 Ad.Sogan-1 Kasik Salca-2 Kasik Un 1 Cay Bardagi Zeytinyagi 1 Cay Bardagi Süt- 1 Cay Bardagi Tavuksuyu 1 Bardak Kasar Rendesi- 1 Kasik Tereyagi Hindistancevizi-Tuz-Karabiber Bir tencereye haslanmis mercimek, küp seklinde dogranmis sogan, zeytinyagi, salca, 1 kasik un ve bir bardak su ilave edin. Mercimegi suyunu cekene kadar pisirin, firin kabina alin. Ayri bir kapta tereyagini eritin, 1 kasik un koyarak kavurun. Sütü ve tavuk suyunu azar azar ekleyerek karistirin. Hafif koyulasinca mercimekli karisimin üzerine yayin. Tavugu haslayip, kemiklerini ayirin. Didikleyip karisimin üzerine ilave edin. En üste Hindistancevizi, tuz, karabiber, ve kasar rendesi serpin. 20 dakika firinlayin. |
SARIMSAKLI TAVUK
500 Gr. Tavuk Gögüs 1 Yumurta Aki 1 Corba Kasigi Nisasta 1 Kasik Beyaz Sarap 4 Ad.Taze Sogan 1/2 Cay Kasigi Zencefil 6 Dis Sarimsak 2 Kasik Siviyag Sos icin : 1 Cay KasigiPulbiber 2 Cay Kasigi Seker 1 Cay Kasigi Nisasta 2 Tatli Kasigi Sirke 1 Kasik Su 2 Corba Kasigi Beyaz Sarap 2 Corba Kasigi Soya Sosu Tavuk gögüslerini 1-2 saat kadar sertlesmesi icin buzlukta bekletin. Uzunlamasina ince seritler halinde kesin. Kücük bir kasede yumurta akini hafif cirpin. 1 corba kasigi nisasta ve 1 corba kasigi sarabi ekleyin , nisastayi eritin. Bunu tavugun üzerine döküp et tamamiyle sosa bulanincaya kadar karistirin. 30 dakika tavuklari bu sos icinde bekletin. Taze sogani ince ince kiyin. Zencefili ve dövülmüs sarmsagi ekleyin. Sos icin ayrilan malzemeleri hazirlayin. Yanmaz tavada yagi kizdirin. Acik ateste tavuklar hafif kizarincaya kadar kavurup bir tabaga alin. Taze sogan, zencefil ve sarmsagi ayni sekilde acik ateste 30 saniye kavurun. Tavugu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Sos malzemelerini ekleyin. Karistirarak sos kalinlasincaya kadar pisirin. Atesten alip sade pirinc pilavi ile servis yapin. |
gara hamsi.
bildigin taze hamsiyi tabanı hafıf yaglı tavaya ser ustune de maydonoz lımon ne ıstersen koytabanına marul da serebılırsın ınce.ıstersen ufaccucuk da bır sarmısak atabılırsın.domates vs ıle susle lımon sık ve ıstersen daha da eksılı olması ıcın yaprak seklınde lımonları kes kısık atesde 20-30 dk pişene kadar pişir :D sonra topla mılletı ye. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.