![]() |
Hindili patlıcan bohçası
HİNDİLİ PATLICAN BOHÇASI
Malzemeler: - 1 kg patlıcan - 800 gr hindi but kuşbaşı - 3 adet dolmalık biber - 3 adet domates - 1 yemek kaşığı un - 2 adet kuru soğan - 1 yemek kaşığı salça - 2 yemek kaşığı tereyağı - Tuz, Karabiber - 8 dilim burger dilim peynir - 1 su bardağı sıvı yağ Yapılışı:Hindi but kuşbaşı etleri üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Suyunu kenara ayırın. Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlayarak bekletin. Soğanı ince kıyın. Tereyağda pembe kavurun. Haşlanmış et ve unu ilave edip biraz et suyu ekleyip tuz ve karabiber katın. Patlıcanları sıvı yağda kızartın. 3 uzun dilim patlıcanı çapraz şekilde yayın. Ortasına etli harçtan yeteri kadar koyup kenarlarını toplayıp kapatın. Üzerine bir dilim peynir, domates ve biber halkası koyup fırın kabına yerleştirin. Kalan et suyunda salçayı ezip tepsiye ilave edin. Tepsinin üzerine folyo kapatıp 220 °C fırında 15 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.