ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli enginar dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165998)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 07:53 PM

Etli enginar dolması
 
ETLİ ENGİNAR DOLMASI

Malzemeler:
- 6 enginar konservesi,
- 500 gr kuşbaşı kuzu eti,
- 2 dal taze soğan,
- 1 adet havuç,
- 2 adet patates,
- ½ demet dereotu,
- 1 kase konserve bezelye,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- 1 limon suyu,
- 1 yemek kaşığı tuzot.
Yapılışı:
1,5 yemek kaşığı margarini eritip eti ekleyip sote edin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Taze soğanları ince kıyın. Havuç ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Enginarları tencereye yerleştirin. Etleri ortalarına doldurun. Kalan yağı tavada eritip patates ve havuçları sote edin. Tencerenin kenarlarına yerleştirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayınca bezelye ve taze soğanı ekleyip biraz daha pişirin. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.