![]() |
Soya etli sebzeli güveç
MALZEMELER
500 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 2 adet kuru soğan, ince dilimlenmiş 2 adet mantar, ince dilimlenmiş 1 adet domates, doğranmış 1 adet sivri biber, dilimlenmiş 1 adet havuç, ince dilimlenmiş ve haşlanmış 1 adet kabak, ince dilimlenmiş ve haşlanmış 1,5 yemek kaşığı soya baharı 1 yemek kaşığı soya yağı 2 kahve fincanı kaşar peyniri 1/2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Soğan hariç tüm sebzeleri, soya eti, soya baharı ve tuzla birlikte iyice harmanlayıp, güvece alın. En üste soğanları yerleştirin. 1 kaşık soya yağını her tarafına eşit gelecek şekilde güvece dökün. Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika 200 °C'de pişirin. Güveci fırından alıp üzerine kaşar rendesini serpiştirin, peynir eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırınlayın ve sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.