![]() |
Bohça Böreği
Malzemeler:
2 adet yufka 100 gr beyaz peynir 1 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı margarin Harcı için: Yoğurt 1 adet yumurta zeytinyağı Yapılışı: 1- İç harcı için peynir, kıyılmış maydanoz, yumurta ve margarini çatal ile ezerek karıştırın. 2- Yufkayı tezgâha serin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırparak harcı hazırlayın. 3- Serdiğiniz yufkanın üzerine fırça yardımıyla harcı sürün ve 2. yufkayı üzerine yayın. 4- Çay tabağını yufkaların üzerine koyun ve bıçak yardımıyla yufkanızı daire şeklinde kesin. 5- Kestiğiniz her dairenin ortasına bir parça peynirli harç koyun ve tepesini büzerek bohça haline getirin. 6- Maydanoz ya da taze ile ağzını bağlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin. 7- Kalan harçtan üzerine sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.