![]() |
Olgun İncir Reçeli
Malzemeler:1 kg olgun incir
1 kg toz şeker yarım limon isteğe göre 4-5 adet karanfil yada çubuk tarçın Yapılışı: [*]İncirlerinizin saplarını kesmeden yıkayın ve süzülmesi için bir bez üzerine alın. Geniş bir çelik tencereye sapları yukarı bakacak şekilde incirleri dizin.[*]Dizdiğiniz incirlerin üzerini şekerin tamamını dökerek kaplayın ve kapağını kapatarak 1 gece bekletin.[*]Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar (çok az ve itinayla karıştırın) pişirin.[*]Ocaktan almadan 4-5 dakika önce yarım limon suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın.[*]İster sıcak ister soğuk olarak kavanozlara paylaştırın sıkıca ağzını kapadığınız kavanozlar soğuduktan sonra buzdolabında saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.