ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165879)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:23 AM

Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek
 
Muz Reçeli (marmelatı) için:Malzemeler:
8 adet muz
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
3 adet karanfil tanesi
İsteğe göre 1 adet tarçın çubuğu

Yapılışı:
[*]Muzları rondodan geçirip üzerine limon sıkın.[*]Şeker ve suyu tencereye alın orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatın.[*]Koyulaşan şekerli suya muz, karanfil ve tarçını ekleyin.[*]Arasına karıştırarak 25-30 dakika pişirin.[*]Koyulaşınca ocaktan alın ve kavanoza dökün. Soğuduğunda kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin.

Muz Reçeli

Muzlu Haşhaşlı Kek için:
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı muz reçeli
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı öğütülmüş haşhaş
Yapılışı:
[*]Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın.[*]Muz reçeli ve diğer malzemelerin tamamını ekleyerek tamamen homojen bir karışım oluncaya kadar önce düşük,sonra da yüksek devirde karıştırın.[*]Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.[*]Yoğun kıvamlı bir kek olduğu için mutlaka kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin.[*]Soğuyan keki kalıptan şıkartın ve dilimleyerek servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.