![]() |
Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek
Muz Reçeli (marmelatı) için:Malzemeler:
8 adet muz 2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Yarım limon suyu 3 adet karanfil tanesi İsteğe göre 1 adet tarçın çubuğu Yapılışı: [*]Muzları rondodan geçirip üzerine limon sıkın.[*]Şeker ve suyu tencereye alın orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatın.[*]Koyulaşan şekerli suya muz, karanfil ve tarçını ekleyin.[*]Arasına karıştırarak 25-30 dakika pişirin.[*]Koyulaşınca ocaktan alın ve kavanoza dökün. Soğuduğunda kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Muz Reçeli Muzlu Haşhaşlı Kek için: Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı muz reçeli Yarım su bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 tatlı kaşığı öğütülmüş haşhaş Yapılışı: [*]Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın.[*]Muz reçeli ve diğer malzemelerin tamamını ekleyerek tamamen homojen bir karışım oluncaya kadar önce düşük,sonra da yüksek devirde karıştırın.[*]Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.[*]Yoğun kıvamlı bir kek olduğu için mutlaka kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin.[*]Soğuyan keki kalıptan şıkartın ve dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.