![]() |
İncir Reçeli
Malzemeler:1 kg incir (irili ufaklı 60-70 adet)
1 kg toz şeker 5-6 adet karanfil 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı su Yapılışı: 1- Hazır aldığınız yada soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşın 20 dk.kaynatın. İncirin haşlandığını renginin değişmesinden ve suyun dibine batmasından anlayabilirisiniz. 2- Haşlana incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın. Büzüştüdiye korkmayın tekrar şişecekler 3- 4 su bardağı su,1 kg toz şeker ve karanfillleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. 4- Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın. 5- 25 dk. kadar önce yüksek sonra orta ateşte incirleri pişmeye bırakın. İçine limon suyunu ekleyerek 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın. (25 dk da benim sevdiğim ne çok koyu ne de çok sıvı kıvama geldi, siz koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) 6- Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın. Not: Soyulmamış ham incir 2 hafta kadar buzdolabının sebzeliğinde bozulmadan kalabiliyor.Tabi poşet içinde ve ağzı kapalı olarak… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.