![]() |
Sirke Yapılışı (Üzüm,Elma ve Limon Sirkesi)
ÜZÜM SİRKESİ
Malzemesi: 1 kg. yaş üzüm 3 lt. su 200 g. tuz 1 çay kaşığı tere tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu Yapılışı: Üzümler sıkıştırılır, posalarıyla birlikte cam bir kavanoza yerleştirilir. Tüm malzeme içine boşaltılır, ağzı sıkıca kapatılır. Karanlık ve serin bir köşede 1 ay bekletilir. Not : Ayrıca tarhun, melisa veya kekik ekleyebilirsiniz. ELMA SİRKESİ Malzemesi: 1 kg. elma 3 lt. su 200 g. tuz 1 çay kaşığı tere tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu Yapılışı: Elmalar mikserden geçirilir, posalarıyla birlikte cam bir kavanoza yerleştirilir. Tüm malzeme içine boşaltılır, ağzı sıkıca kapatılır. Karanlık ve serin bir köşede 1 ay bekletilir. LİMON SİRKESİ Malzemesi: 1 kg. limon 3 lt. su 200 g. tuz 1 çay kaşığı tere tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu Yapılışı: Limonlar, kabukları soyularak, posalarıyla birlikte cam bir kavanoza yerleştirilir. Tüm malzeme içine boşaltılır, ağzı sıkıca kapatılır. Karanlık ve serin bir köşede 1 ay bekletilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.