ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarımsak Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165873)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:24 AM

Sarımsak Turşusu
 
Malzemeler:

Taze sarımsak
Sirke
Limon tuzu
Toz şeker
Tuz
Su
Yapılışı:

Taze sarımsaklar yıkanır.Bidona yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir.Günde bir defa suyu boşaltılıp tekrar tuzlu su eklenir.
Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir.
4.gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Arada sırada kontrol edilerek ters düz edilir.
Bir 1-2 hafta sonra turşunuz hazır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.