ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165822)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:33 AM

Tavuklu Pilav
 
Malzemeler:Tavuk için:

1 adet fırın torbası
1 adet orta boy soğan
Tuz
Pilav için:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut(
1 adet et tablet bulyon
Pilav Yapılışı:
1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın.
2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pişinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin.
3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun.
4-3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın.
5-Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın. Karabiberle servis yapın.
Tavuk Yapılışı:
Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın. Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın. 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.