![]() |
Tavuklu Pilav
Malzemeler:Tavuk için:
1 adet fırın torbası 1 adet orta boy soğan Tuz Pilav için: 2 su bardağı pilavlık pirinç 3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu 4 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut( 1 adet et tablet bulyon Pilav Yapılışı: 1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın. 2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pişinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin. 3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun. 4-3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın. 5-Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın. Karabiberle servis yapın. Tavuk Yapılışı: Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın. Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın. 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.