![]() |
Soslu Tavuk Kanadı
Malzemeler:
10-15 adet kanat 2-3 yemek kaşığı salça karabiber kırmızı biber kekik (sevdiğiniz tüm baharatlar) sıvı yağ Yapılışı: Salçayı bir kaba alın içine istediğiniz baharatları koyun. Sıvıyağ ekleyerek salçayı inceltin. Kanatları bu sosa bulayın. Salçanın fazlasını alın. Tavaya sıvıyağı koyun ve yağı önceden kızdırın, kanatları orta ateşte çevirerek kızartın. Bu sayede çıtır pane harcı bile kullanmadan çıtır çıtır ve nar gibi olacaklar. Tavuğu yüksek ateşte pişirmeyin içi çiğ kalır, dışı yanar.Ateş harlıyken birden ısı ayarını düşürmeyin ozaman tavuklar çok yağ çeker. Yanınakla cips yada patates kızartmasıyla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.