![]() |
Tutmaç Çorbası Tarifi - Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Yarım su bardağı mercimek Yarım su bardağı erişte 7 su bardağı su Yarım su bardağı yoğurt +yoğurt suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta sarısı 1 adet et bulyon Yapılışı: 1- 1 gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği tencereye alın. Orta ateşte 10 dakika kadar kaynatın. 2- Kaynayan mercimeğin içine erişteleri atın, 1 yemek kaşığı yağı ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. 3- Bir kâsede yoğurt ve 1 yumurta sarısını çırpın, kaynayan çorbanın suyundan 2 kepçe yoğurda ekleyin ve çırpın. 4- Çırptığınız yoğurdu çorbaya ekleyin ve kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.