![]() |
Portakallı Havuç Çorbası Tarifi - Portakallı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır
Portakallı Havuç Çorbası
Malzemeler • 4 adet orta boy havuç • 1 adet patates • 1 adet soğan • 5 su bardağı su • ½ su bardağı portakal suyu • 1 yemek kaşığı tereyağı • Tuz • Karabiber Yapılışı 1. Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 2. Tereyağını eriterek sebzeleri 5-6 dakika soteleyin 3. Üzerine 2,5 su bardağı suyu ilave edin ve orta ateşte 15-20 dakika pişirin. 4. Yumuşayan sebzeleri blender’dan geçirip kalan suyu ekleyin. 5. Portakal suyunu ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 6. 10 dakika daha kaynatıp, maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.