![]() |
Yayla Çorbası Tarifi - Yayla Çorbası Nasıl Yapılır
Malzeme Listesi * 1 Yemek Kaşığı Un * 1 Adet Yumurta * 1 Su Bardağı Yoğurt * 1 Yemek Kaşığı Tereyağı * 1 Çay Bardağı Pirinç * 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane * 1 Tatlı Kaşığı Tuz * 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber * 5 Su Bardağı Su * 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? 1. İki kaşık yoğurt, iki kaşık su, iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir adet yumurta ve bir kaşık unu bir kasede undan hiç topak kalmayacak şekilde çırpın. 2. Su ve yoğurdu tencereye alarak çırpın ve üzerine daha önce kasede çırptığınız unu yavaş yavaş ekleyin. Bu şekilde ayrı ayrı karıştırıp sonradan birbirine eklemenin sebebi topaklanmayı engellemektir. Dilerseniz hepsini birlikte tencereye koyup blender ile de karıştırabilirsiniz. 3. Tencereye pirinçleri yıkayıp suyunu süzerek ekleyin ve kaynayana kadar orta hararette karıştıra karıştıra pişirin. 4. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve iyice eriyip hafif kızan tereyağının içine nane ve pul biberi ekleyerek ocağın altını hemen kapatın. 5. Kaynayan çorbaya ocağı kısarak, nane ve pul biberi ekleyin, taşmaması için tencerenin kapağını yarım açık bırakarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.