![]() |
Badem Çorbası Tarifi - Badem Çorbası Nasıl Yapılır
Malzeme Listesi * 1,5 Su Bardağı Badem * 2 Yemek Kaşığı Tereyağı * 2 Yemek Kaşığı Un * 1 Tutam Maydanoz (Kıyılmış) * 1 Adet Muskat ya da Hindistan Cevizi * 1 Tutam Tuz Süslemek için * 1 Adet Nar Badem Çorbası Nasıl Yapılır? 1. Bademleri kabuklarının kolayca soyulabilmesi için akşamdan ıslatın. Ertesi gün kabuklarını soyarak , suları iyice süzüldüktan sonra blenderdan geçirin. Bademlerin yarısını acı badem olarak seçerseniz, çorbanız daha da lezzetli olacaktır. 2. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyarak eritin ve üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyerek 5 dakika kadar, un pembeleşinceye dek kavurun. 3. Un da kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı süt, 2 su bardağı etsuyu ve ince olarak çektiğiniz bademleri ekleyin ve kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişirin. 4. 20 dakika sonra üzerne hindistan cevizi rendeleyin, maydanozları ince kıyarak çorbaya ekleyin ve tuz ekleyerek ocağın altını kapatın. 5. Dilerseniz nar taneleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.