![]() |
Soğutulmuş Sebze Çorbası
Malzeme Listesi Yarım Kilogram Patates 4 Adet Pırasa 1 Adet Soğan 50 Gram Tereyağı 6 Su Bardağı Et Suyu 1 Su Bardağı Krema (Koyu kıvamda) 2 Çorba Kaşığı Kırmızı Soğan (Kıyılmış) 1 Tutam Hindistan Cevizi Sütü 1 Çay Kaşığı Karabiber 2 Çay Kaşığı Tuz Vişisuaz (Vichyssoise) (Soğutulmuş Sebze Çorbası) Nasıl Yapılır? 1. Soğanları yemeklik doğrayın, pırasaları ayıplayıp ince ince doğrayın. 2. Tereyağını yayvan bir tencerede eritip kısık ateşte soğan ve pırasaları aynı anda içine atıp 10 dakika kadar sadece yumuşaması için pişirin. 3. Patatesleri soyup küçük küçük dilimleyin. 4. Et suyunu ve patatesleri pırasaların içerisine ekleyerek 30 dakika daha pişirin. 5. Pişirdiğiniz sebzeleri blenderdan geçirip soğuması için bekletin. 6. Kırmızı soğanı rondodan incecik olarak şekilde geçirin. 7. Ayrı bir kasede krema, kırmızı soğan ve hindistan cevizi sütünü karıştırıp tuz ve karabiberi ilave edin. 8. Bu karışımı iyice soğumuş olan çorbanıza ekleyip iyice karıştırın. 9. Kaselere soğuk olarak paylaştırıp servis edin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.