![]() |
Kabak Çorbası Tarifi - Kabak Çorbası Nasıl Yapılır
Malzeme Listesi 1 Çay Kaşığı Karabiber Yarım Kilogram Kabak (5-6 Adet) 1 Adet Soğan 10 Dal Dereotu ya da Taze Nane 2 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Su Bardağı Su Kabak Çorbası Nasıl Yapılır? 1. Kabakları yıkayıp temizleyin, dış kabuğunu soyun ya da tırtıklar yaparak, iri iri doğrayın. 2. Soğanı soyup ince ince kıyın ve tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun. 3. Üzerine iki yemek kaşığı un ekleyerek un da pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. 4. Üzerine suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Su yerine bir iki bardak tavuk ya da et suyu kullanabilirsiniz. 5. Su kaynadıktan sonra kabakları ilave edin ve kabaklar yumuşayıncaya dek pişirin. 6. Kabaklar yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan indirip blender ile pürüzsüz hale getirin. Eğer kabakları minik minik kemiş iseniz, blender kullanmanız şart değildir. 7. Tuz ve karabiber ekleyerek 5-10 dakika daha pişirin. 8. Tencerenin altını kapatmadan önce içine ince kıyılmış dereotu ya da nane ekleyin., tencerenin kapağını kapatın. 5-10 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.