![]() |
Dovga Tarifi - Dovga Nasıl Yapılır - Dovga Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Adet Yumurta 1,5 Yemek Kaşığı Un 3 Yemek Kaşığı Pirinç 3 Su Bardağı Yoğurt 5 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Nohut (Haşlanmış) Yarım Demet Ispanak Yarım Demet Nane Yarım Demet Dereotu Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası) Nasıl Yapılır? 1. Nohutu akşamdan ıslatarak, haşlayın ve suyunu süzün. Pirinçleri yıkayarak, sıcak sui le ıslatın. 2. Bir tencerde yoğurdu çırpın ve üzerine yumurta ile unu ekledikten sonra çırpmaya devam ederek hiç topak kalmamasını sağlayın. Karışım koyu ayran kıvamını aldıktan sonra normal ateşte tahta bir kaşık ile karıştıra karıştıra kaynatın. 3. Çorba kaynadıktan sonra bir bardak haşlanmış nohutu ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tuzu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. 4. Ispanakları, dereotunu ve naneyi ince kıyarak çorbaya ekleyin ve bir taşım daha kaynatarak, tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. 5. Sıcak olarak servis yapın. Not: Dovga (Dovğa) bir Azeri yemeğidir. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.