![]() |
Tutmaç Çorbası
Malzeme Listesi 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek Yarım Su Bardağı Erişte ya da Tutmaç 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Su Bardağı Yoğurt ya da Pestigen 2 Su Bardağı Su 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır? 1. Yeşil mercimeği iki-üç su yıkayarak suyunu süzün ve bir tencereye alarak üzerine 1,5-2 bardak su ekleyerek haşlayın. 2. Mercimekler pişmek üzere iken erişteleri de tencereye atın. (Erişte yerine tutmaç da kullanabilirsiniz) 3. Erişteler piştikten sonra bir kase içine yoğurdu koyun, içine çorbanın suyundan ilave ederek çırpın ve bu karışımı yavaş yavaş, karıştırarak çorbaya ilave edin. (Ya da iki bardak su ile pestigen kullanın) 4. Yemeğin tuzunu ilave edin. 5. Başka bir tava içinde tereyağını kızdırın, içine pul biberi ve naneyi koyarak bir kere çevirin. Uzun süre kavurursanız biberler ve nane yanar. Bu karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. 6. Çorbaya kuru nane çok yakışacağından ayrıca nane de ekleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.