![]() |
Pirinçli Domates Çorbası
Pirinçli Domates Çorbası
Malzemeler: 500 gr doğranmış taze domates,1 yemek kaşığı domates salçası,400 gr konserve küp domates,150 ml su,50 gr pirinç,tuz ve taze öğütülmüş karabiber,1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Pirinç ve maydanoz dışındaki bütün malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp karıştırdıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Tenceredeki malzemeyi bir süzgeçten geçirin veya ılındıktan sonra blenderda püre haline getirin. Böylece elde ettiğiniz domates püresini tekrar tencereye koyun ve bir taşım kaynatın. Pirinci ekleyip karıştın. Ateşi kısıp tencerenin ağzı kapalı olarak 15 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Isıtılmış kaselere döküp, maydanozla süsleyin. Alternatif: Maydanozla süslemeden önce her kaseye yarım yemek kaşığı krema koyup karıştırın. Sunma önerileri: Sıcak kepekli ekmekle sunabilirsiniz. Aşçının önerisi: Domates karışımını, çekirdek ve kabukları ayırmak için, mutlaka süzgeçten geçirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.