![]() |
Ezogelin Çorbası Tarifi - Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler * 500 gr. mercimek * 1 ilikli kemik veya 1 tablet etsuyu * 1 orta boy kuru soğan * Yarım limon suyu * 8 su bardağı su * Tuz * Sos için : * 50 gr. un * 50 gr. ince doğranmış soğan * 25 gr. dövülmüş sarımsak * 50 gr. domates salçası * 20 gr. kırmızı pul biber * 10 gr. kuru nane * 4 su bardağı su Tarif Eden: Ali DEVECİ HazırlanışıHazırlanışı Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40-45 dakika pişirilir. SOSUN HAZIRLANIŞI: Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10-15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.