![]() |
Roka Çorbası
Roka çorbası malzemeleri
250 gr roka 1 soğan 200 ml krema 3.5 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Roka çorbası hazırlanışı Soğanı ince kıyın. Bir tencereye yarım yemek kaşığı zeytinyağını alın ve soğanları kavurun. Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzün. İnce kıyın. Yarım çay bardağı kadarını ayırın. Rokaları soğana ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine limon suyu ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya yakın kremayı çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Mutfak robotundan geçirip pürüzsüz hale getirin. Roka yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Roka P ve K vitaminleri ile pek çok minerali içeren roka karaciğer dostudur. Özellikle balıkla tercih edilir. Genellikle salata olarak yenilen roka ile bazı mutfaklarda börek, pizza ve ana yemek gibi alternatif tatlar da hazırlanıyor. Turpgillerden olan roka, genellikle Akdeniz ülkelerinde tüketilirken, son 20 yılda Batı Avrupa ve Amerika’da da tercih edilmeye başlandı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.