![]() |
Analı Kızlı Çorbası
Malzemeler :
1,5 kg. ince bulgur 1 kg. kıyma 2-3 baş soğan 1 adet yumurta 1 bardak haşlanmış nohut 2 kaşık salça 2 kaşık yağ yeterince tuz, kırmızıbiber, kuru nane ve karabiber. Tarif : Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızıbiber eklenerek su yardımıyla yoğrulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Kıyma ile karıştırılarak yağda kavrulur. Kavrulmuş kıymaya salça ve maydanoz koyularak soğutulur. Daha önce yoğrulan bulgurlardan küçük yuvarlak parçalar koparılarak oyulur. Oyulan köftenin içine kıymalı iç konularak iri ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Bulgurun bir kısmı da içi boş küçük yuvarlaklar haline getirilir. Hazırlanan köfteler kaynamış suda haşlanır. Kaynamış nohut ilave edilir. Kızgın yağ ve salça dökülerek malzemeler pişene kadar çorba kaynatılır. Çorba piştikten sonra limon sıkılarak servis yapılır. Ana Malzemesi Bulgur ve Nohut Pişirme Metodu Düdüklü tencerede Ana Kategori Başlangıçlar Alt Kategori Çorba Damak Tadı Tuzlu |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.