ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Aşurelik Buğday Çorbası Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165311)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 08:58 AM

Aşurelik Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
 

Aşurelik Buğday Çorbası

Malzemeler

* 2 çorba kaşığı Margarin
* İnce Kıyılmış 1 adet Soğan
* 1 adet Yeşil Biber
* 1 çorba kaşığı Salça
* 5 su bardağı Et Suyu
* 1,5 su bardağı aşurelik Buğday
* 1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
* Nane
* Tuz
* Üzerine ince kıylmış Maydanoz
*
* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı
Tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyup, ateş alın. İnce ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1 adet yeşil biberi ekleyip, karıştırın. Soğan ve biberli kavrulunca 1 çorba kaşığı salça ilave edin. Ardından 5 su bardağı et suyu veya su ekleyin. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Bir buçuk su bardağı aşurelik buğdayı yıkayıp, ekleyin. Bir çay kaşığı kırmızı biber, biraz nane ve tuz da ilave ettikten sonra yeniden kaynamaya bırakın. Koyulaşıp, çorba kıvamına gelince üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.