![]() |
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı - Çorba Nasıl Yapılır - Arabaşı Çorbası Malzemeleri
Malzemeler * 1 adet Tavuk (kas veya ördek ) * 1 çorba kaşığı Kimyon * 1 çorba kaşığı Domates Salçası * 2 çay kaşığı Margarin * 2 çorba kaşığı Tereyağı * 1 adet Limon * 2 çorba kaşığı Un * Tuz * Karabiber * Hamur İçin : * 3 su bardaığı Un * 6 su bardağı Su * Tuz * Maydanoz * * 10 Kisilik Hazırlanışı Hamur için: Unu suyla ezerek orta ateşte muhalebi-gibi hazırlayın. Tuzunu ilave edin Sürekli karıştırarak topaklaşmasını önleyin. İyice katılaştığında mikserle çırpıp, pürüzsüz kıvam almasını- sağlayın. Pişen hamuru yüksek kenarlı bir tepsiye dökün. Soğumaya bırakın. Tavuuğu temizleyip, yıkayın. Su ilave ederek pişirin. Haşlandıktan sonra tavığu kemiklerinden ve derisinden arak, ince ince doğrayın. Tencereden yeterince tavuk suyu alın. İçine kimyon , salça, tuz, karabiber, limon u ve acı biberi ilave edin. 2 çorba ığı unu da biraz suyla ezip, tavuk suyunun içine azar azar ekleyin. Devamli karıştırın. Çorba kıvamını alınca ocaktan alın. Küçük bir tavayamargarini ve tereyağmı alın. Üzerine kirmızı biber ilave edin. Kızdırın. Çorbayı servis tabağma alın. İçine hazırladığınız hamurları kare kare kesip, atın. Üzerine kızdırdığınız yağı gezdirin. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.