ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Arap Aşı Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165305)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 08:59 AM

Arap Aşı Çorbası
 

Arap Aşı Çorbası


Malzemeler

* 1 adet Bütün Tavuk
* 1,5 lt Su
* 2 çorba kaşığı Un
* 1/2 kahve fincanı Sıvı Yağ
* 2 çorba kaşığı Kırmızı Toz Biber
* 1 çorba kaşığı Pul Biber
* 1 çorba kaşığı Domates Salçası
* 2 adet Kesme Şeker
* Tuz
*
* 6 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı
Tavuğu iyice haşlayın. Daha sonra kemiklerini ayırıp, didikleyin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı un ve yarım kahve fincanı sıvıyağı kavurun. salça ve kırmızıbiberleri ilave edin. Tavuk suyunu da ekleyin. Tuz ve şekeri katın. kaynadıktan sonra etleri ilave edin. Yanında hamuru ile servis yapın. Not: Çorbada kullanılan pulbiber çok acı olmalıdır. Çorbanın acılığı, yanındaki hamur ile dengeleniyor. Hamur için: 3 su bardağı su, 3 çorba kasığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve yarım tatlı kaşığı tuzu, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Fazla derin olmayan bir kalıba dökün. Soğuduktan sonra baklava dilimi gibi kesin. Çorbanın yanında küçük tabaklarda servis yapın.

Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.